MIT RUM

MIT RUM

MIT RUM er en levende installation – som man kan flytte ind i for en stund. Man kan kigge i skuffer og skabe, spise, sætte sig og lytte til den gamle radio, som afspiller lydmontagen. Lade sig blive rørt og grebet. Fortællingerne er indsamlet gennem samtaler med de ældre på plejecentre rundt om i landet, i DET RULLENDE RUM.

På udvalgte tidspunkter bliver udstillingen levendegjort, og her vil det være muligt at møde dyret og kvinder, som bor i rummet.

MIT RUM er et fantastisk formidlingsrum og er oplagt som udstilling på biblioteker, skoler og ligende.

MIT RUM har været udstillet på Nivå Bibiliotek, Helsingør Bibliotek, samt Københavns Hovedbibliotek.

 

 

Til MIT RUM på f.eks. Biblioteket Kulturværftet, var CoreAct forinden ude på plejehjemmet Strandhøj i Espergærde og inviterede beboerne inden for i DET RULLENDE RUM et hyggeligt mobilt samtalerum. Her fortalte beboerne deres historier, erfaringer, minder og drømme til performerne Anika Barkan og Helene Kvint.
De indsamlede historier er sidenhen blevet genfortalt af Anika Barkan og Helene Kvint. Sture Ericson har komponeret underliggende musik og lyd. Resultatet er en lydcollage, som videreformidler de ældres historier. Derefter er DET RULLENDE RUM blevet til et interaktivt udstillingsrum – MIT RUM - hvori disse lydcollager og andre effekter indgår. Se mere om vores metode her.

Bibliotekar Jette Eriksen fra Biblioteket Kulturværftet: "Idéen med at indsamle erindringer fra byens ældre borgere er spændende. Det er en oplagt opgave for et bibliotek at lægge hus til en udstilling, som videreformidler disse lokale fortællinger."
Erling Kaaberbøl fra Lions Club Helsingør var ligeledes glad for samarbejdet og fortæller om DET RULLENDE RUM: ”Beboere og brugere var meget optaget af det, der foregik og har haft en fælles oplevelse, som de bagefter kunne snakke om.”

 

Du kan få en smagsprøve på fortællingerne her:

https://soundcloud.com/core-act/espergaerde?in=core-act/sets/strandh-j

 

Og her er alle fortællinger: 

https://soundcloud.com/core-act/sets/strandh-j

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “MIT RUM”

Need Help? Contact Us Leave Feedback

 

Ide/koncept, produktion og performance: CoreAct, i.e. Anika K Barkan og Helene Kvint
Design/konstruktion: Seimi Nørregård
Musik/lyddesign: Sture Ericson
Lys design: Kristine Hamann
Dyreperformere: Moa Asklof Prescott, Daniel Norback og Boaz Barkan
Foto: Andreas Bergmann Steen

Projektet er støttet af

Ældrestaben, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen