OM

Om CoreAct

CoreAct er en performanceduo bestående af Anika Barkan og Helene Kvint. CoreAct indsamler via ”den positive forstyrrelse” og ”mobile scenografier” personlige fortællinger fra folk i det offentlige rum. Efterfølgende bearbejder og dramatiserer den kunstneriske duo disse fortællinger. Anika Barkan og Helene Kvint skaber en æstetisk og kunstnerisk bearbejdning af dokumentarisk materiale, som giver nærhed og indlevelse i fortællingen. Sådanne oplevelser har vist sig at have en stor værdi for vidt forskellige institutioner som plejehjem, teatre, biblioteker. Se hvad samarbejdspartnerne siger.

Anika Barkan og Helene Kvint har siden 2006 arbejdet sammen som CoreAct. De lærte hinanden at kende i 1991 Deres samarbejde har vist sig at være særdeles frugtbart.

Begge har de haft deres kunstneriske virke 10 år i udlandet: Helene Kvint i Tyskland og Tjekkiet, Anika Barkan i New York og Japan. Dermed har de et fælles udgangspunkt for deres tværkunstneriske, internationale og samfundsengagerende projekter.

De besidder sammen et ukueligt drive til at udforske nye ideer, udfordre hinanden og afprøve uudforskede territorier. Kort sagt – alt skal være muligt. De arbejder i alle henseender som en duo, både i forhold til ideudvikling, research, tekstarbejde og produktion.

CoreActs bestyrelse består af Karen Toftegaard (formand), Eva Nordhagen og Mille Rude.

Team

Helene_Kvint

 

Helene Kvint ”I 1996 blev jeg færdig på Cantabile 2 teaterskole og kom to år i mesterlære hos den russiske gruppe Derevo i Dresden. Derevo er ekstremt disciplinerede, hvilket gjorde, at jeg allerede i 1999 skabte og producerede min første turnerende soloforestilling NIGHT TRAIN. Det blev starten på 15 års virke som selvskabende og selvproducerede scenekunstner. Min første gruppe var Antena Theatre i Prag med den prisvindende tjekkiske miner Petr Kruselnisky. Inspireret af den tjekkiske arv fra Laterna Magika skabte vi nonverbale visuelle forestillinger. I 2013 havde jeg 10 års jubilæum med gruppen Secondhand Women, der er et kabinet med fem kvindelige performere. Vi skaber kontra-teater med humor, kaos og feminisme.”

Anika_Barkan

 

Anika Barkan ”Jeg er scenekunstner med alsidig erfaring. Samlet har jeg studeret og arbejdet i Japan, New York og SydAfrika i 10 år med en række legendariske kunstnere, her i blandt Min Tanaka, Anna Halprin, Ann Bogard og The Wooster Group. Den kulturelle indsigt jeg har opnået gennem mit virke i udlandet er en grundsten i mit kreativt skabende virke. Jeg besidder et ukueligt og målrettet drive, hvilket gør, at jeg er i konstant udvikling og jeg får ført mine ideer og projekter til dørs. Jeg fungerer bedst i tæt samarbejde med andre kunstnere. Jeg arbejder desuden som underviser og er initiativtager til diverse kulturelle events i og omkring ungdoms miljøet på AFUK.”