OM

Om CoreAct

CoreAct er en performanceduo bestående af Anika Barkan og Helene Kvint. CoreAct indsamler via ”den positive forstyrrelse” og mobile scenografier personlige fortællinger fra folk i det offentlige rum. Efterfølgende bearbejder og dramatiserer den kunstneriske duo disse fortællinger. Anika Barkan og Helene Kvint skaber en æstetisk og kunstnerisk bearbejdning af dokumentarisk materiale, som giver nærhed og indlevelse i fortællingen. Sådanne oplevelser har vist sig at have en stor værdi for vidt forskellige institutioner som plejehjem, teatre, biblioteker. Klik her for at se, hvad samarbejdspartnerne siger.

Anika Barkan og Helene Kvint har siden 2006 arbejdet sammen som CoreAct. De lærte hinanden at kende i 1991 Deres samarbejde har vist sig at være særdeles frugtbart.

Begge har de haft deres kunstneriske virke 10 år i udlandet: Helene Kvint i Tyskland og Tjekkiet, Anika Barkan i New York og Japan. Dermed har de et fælles udgangspunkt for deres tværkunstneriske, internationale og samfundsengagerende projekter.

De besidder sammen et ukueligt drive til at udforske nye ideer, udfordre hinanden og afprøve uudforskede territorier. Kort sagt – alt skal være muligt. De arbejder i alle henseender som en duo, både i forhold til ideudvikling, research, tekstarbejde og produktion.

CoreActs bestyrelse består af Karen Toftegaard (formand), Eva Nordhagen og Hanne Jensen.

Team

Helene Kvint ”I årene 1993-98 uddannede jeg mig på School of stage art ved Teatret Cantabile 2 og School on Wheels ved Derevo Dans & Performance fra Rusland. I 2003 dannede jeg min anden teatergruppe ‘Secondhand Women’, som jeg stadig har sammen med fire kvinder fra Island og Tjekkiet, hvor jeg boede i 5 år. Vi arbejder kollektivt og kønspolitisk. Derudover skaber jeg egne projekter, hvor mit fokus er visuelt fysik teater med brug af video, objekter, kostumer og tekstbidder. Billedescener, som kan fortolkes på flere planer. Jeg arbejder pragmatisk, procesorienteret og videreudviklende. Ofte med udgangspunkt i personlige fortællinger eller erfaringer som udtrykkes poetisk, humoristisk og medmenneskeligt. Derudover arbejder jeg som spiller i andres produktioner.”

Anika Barkan “Jeg er scenekunstner med alsidig erfaring. Samlet har jeg studeret og arbejdet i 10 år i hhv. Japan, New York og Sydafrika, med en række legendariske kunstnere, her i blandt Min Tanaka, Anna Halprin, Ann Bogard og The Wooster Group. Den kulturelle indsigt, jeg har opnået gennem mit virke i udlandet, er en grundsten i mit kreativt skabende virke. Jeg besidder et ukueligt og målrettet drive, hvilket gør, at jeg er i konstant udvikling og jeg får ført mine ideer og projekter til dørs. Udover mit arbejde i CoreAct, skaber jeg egne projekter, blandt andet med komponist/musiker Mika Forsling, og instruktør/koreograf Cille Lansade. Jeg arbejder desuden som underviser og er initiativtager til diverse kulturelle events i og omkring ungdomsmiljøet på AFUK.”