MOVING GARDEN

MOVING GARDEN

Moving Garden, er en grøn nænsom performance-installation, der flytter sig rundt i byrummet og indsamler skæbnefortællinger, samt skaber muligheder for dialog og møder på tværs. Grundkernen i projektet er, at etablerer et midlertidigt pusterum, hvor vi via performative og sanselige virkemidler vækker minder og sætter den menneskelige nærhed i fokus, et sted hvor tanker og meninger bliver hørt og dokumenteret. Vi bryder ind i daglige vaner og indbyder derved til et nyt syn på hverdagen. Den mobile have giver unikke muligheder for at nå alsidige befolkningsgrupper og skaber en anderledes, æstetisk og imødekommende platform for dialog, hvor man kan stille væsentlige spørgsmål til debat, og give stemme til det vi normalt ikke høre.

Moving Garden har spillet i Købenehavn og i Ramallah- Palæstine, se film nedenfor.

Se Moving Garden på tur rundt i byen - og hør fortællingerne:

Moving Garden kan indgå i mange sammenhænge - oplagt til festivaler og kulturarrangementer, der spreder sig over et større areal. Her vil Moving Garden skabe en naturlig sammenhængskraft.

Tjek hvad pressen skriver:


MOVING GARDEN - RAMALLAH
Moving Garden-Ramallah fandt sted i løbet af to uger i oktober 2016, som en del af festivalen Qalandia International. Projektet blev til i tæt samarbejde med en række lokale kunstnere, aktivister og frivillige.

Udover projektets originale ide, om at vandre og indsamle fortællinger, blev projektet ligeledes en platform for vidensdeling vedr. agro-ecology, bæredygtig landbrug, uafhængighed gennem selvforsyning og piracy gardening.
Moving Garden, blev en fantastisk indgang til det Palæstinensiske folk, deres rige kultur og deres utrolige gæstfrihed. Samtidig gav projektet en skræmmende indsigt i den systematiske undertrykkelse, som befolkningen til stadighed bliver udsat for.

 

Se film her;

https://www.youtube.com/watch?v=A8wgNrItoBY&t=17s

 

 

Idé og koncept: CoreAct i.e. Anika K Barkan & Helene Kvint
Havedesign og konstruktion: Bureau Detours, ved Benny Jepsen & Kristoffer Tejlgaard
Projektudvikling – Ramallah: Anika Barkan

Lyddesign: Astrid Lomholt
Video:  Johanne Haaber Ihle
Foto: Andreas Bergmann Steen

Projektet er støttet af

Amager Vest Lokaludvalg, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, Nørrebro lokaludvalg, Frederiksbergs Kommunes Event pulje og Vesterbro Lokal Udvalg